Tintlerin efendisi olarak yetiştim bence bu ürüne. Veeee karşınızda Pastel Lip To Cheek! Nedense bizim yerli firmalar çok ama çok geç kaldı tint ürünler çıkarmak için. Yıllarca ağzımızın suyu aka aka baktık Benetint'e.                            Kokusu ilk başta yoğun ama bir süre sonra geçiyor. İnsanlar gül gibi koktuğunu söylese de bence öksürük şurubu gibi kokuyor.  Dağıtınca yanakta tatlı bir pembelik kalıyor. Kalıcılığı ise gerçekten ama gerçekten çooooooooooooooook fazla. ÇIKMIYOR ARKADAŞLAR. Duşta yüzünüzü köpürtmezseniz asla çıkmıyor.  Ben yine seyrek uçlu bir fırçaya sürerek uyguluyorum. Bu tarz likit allıklar en iyi o şekilde uygulanıyor. Dudakta fosforlu bir renk alıyor. O yüzden dudakta sevmedim. He bu arada bendeki Carmen rengi. Daha parlak olan bir de Lolita rengi var.                                                                   Açmaya kıyamadığım The Balm Stainiac'ımı biraz daha açmayacağım gibi duruyor. :D Şişesinin cam olması da tatlı geldi. 60 TL'ye

Kızlara Hediye Alma Sorunsalı

     Bir kıza alınabilecek dünya kadar hediye varken erkekler genelde bu işi gözlerinde çok büyütürler. Makına mühendisliği mezunuyum ve 50586 tane erkek arkadaşım var. Genel gözlemlerime göre de hediye dönemlerinde tutuşuyorlar. 
     Sakin olun karşı cins arkadaşlarım. Bu yazı sizin için. ( Tabi kızlar için de. Hani olur da yanlışlıkla erkek arkadaşınıza link atarsınız falan. :D ) Öhöm. Neyse devam edelim biz. 

Dip Not: Sevgilisi kız olan hemcinslerimi girişe katmadığım homofobik olmamı göstermiyor. Aksine onlar zaten kadın ruhunu bildikleri için bu tarz bir yazıyı okumalarına gerek yok diye düşünüyorum. Eğer okuyorsanız önerilerini yorumlara bekliyorum ponçikler.    

1) Parfüm


     

     Kız/erkek alınabilecek en klişe hediye sanırım parfümdür. Listeye de bu arkadaşla giriş yapmasaydım kadı kızları küserdi.  Bir kıza kuru kuru parfüm almak  "Sadece hediye almak için hediye aldım." demenin eş anlamlısıdır. Ha, kız arakadşınızın ihtiyacı vardır, ölüp bittiği bir parfüm vardır orasını bilemem. Ama illa parfüm alacaksanız yaninda küçük ponçik bir not, emek verilmiş bir paketleme vs. hediyenizi Charmender'ken Charizard yapmanızı sağlayacaktır. 
     "Parfüm alacağım ama nasıl kokmalı? Yaz kokusu mu olsun kış kokusu mu? Ya beğenmezse??? " İşte burası riskli. Yapacağınız en sağlıklı şey, kız arkadaşınızın hali hazırda kullandıgı parfümü bitmedikçe ona hediye olarak parfüm almayıp yazının kalanını okumanız. :D


2) Makyaj Malzemeleri




     Görseldeki gibi bir hediye kutusu sanırım her kızın ağzının sularını akıtır. Ama üzgünüm ki bir erkekten böyle bir hediye almanız inanılmaz düşük bir ihtimal. Ama ben alırım, sevgilime feda olsun diyen erkekler varsa eğer çoook detaylı bir araştırmaya girmelisiniz. Öncelikle bütçenizi belirlemeniz gerekiyor. İlla pahalı makyaj malzemeleri en iyileridir diye bir şey yok çünkü. Hatta genel olarak "pahalı hediye" en mutlu eden hediye türüdür diye bir şey yok. Unutun. 
      Bütçenizi belirledikten sonra kız arkadaşınızın makyaj malzemelerini gizlice karıştırmanız gerekiyor ki burda çok dikkatli olun. Onda olan bir ürünü almak istemezsiniz.Bu yüzden makyaj malzemelerinin fotoğrafını çekin ki aldığınız ürünlerle kıyaslayıp onda varsa geri bırakabilesiniz. :D Riske girmemeniz için ben size o kutuya neler koyabileceğinizi ve fiyatlarını maddeler halinde yazıciim. Eklemeler ve çıkarmalar yapabilirsiniz tabi kii. :D 


"Öğrenciyim, acıık param var ama onu mutlu etmek istiyorum " Listesi (Her tene yakışacak ürünlerden oluşuyor ve fiyatları indirimsiz olarak yazdım.) 

1.Maybelline color tattoo on and on bronze - 18 TL : Gratislerden alabilirsiniz. Bu bir göz farı ponçikler. 
2. Pastel Daylong Kissproof Ruj- 21 TL : Bu rujların 20 ve 15 numarası her tene herkese yakışır. Ve Türkiye piyasasında bulabileceğiniz en kaliteli mat ruj olduğunu iddia ediyorum.
3. Maybelline Lash Sensational Maskara - 30 TL : Gratise gidin alın ve çıkın. 
4. Flormar 352 Blackstar Red Oje - 2,5 TL : Siyaha yakın koyu bordo oje. Efsane güzel. Flormarlardan alabilirsiniz.
5. The Balm- Smoke Balm Far Paleti- 30 TL : Kız arkadaşınızın çok hoşuna gidecek. Gratis'te bulabilirsiniz.
6. Catrice Sunrose Avenue Allık: Bu allığı Rossmannlardan alabilirsiniz. Rengi çok şeker tam emin olmamakla birlikte fiyatını 15 TL olarak hatırlıyorum.
7. NYC Smooth Skin Bronzing Face Powder : Siz Whatsons ' a bi kağıda yazıp bu ürünü kıza gösterin o versin size. Fiyatı 13  TL. :D
8. Essence eyebrow stiylist set: Kaşlar için biçilmiş kaftan olan bu ürünü Rossmannlarda bulabilirsiniz. Fiyatı 12 TL.
9. Wet 'n Wild Mat Ruj - 12 TL : Kız arakadaşınıza en çok yakışan rengi siz seçin. Gratis'te bulabilirsiniz.
10. Note Cosmetics Terracota Işıltılı Pudra - 23 TL : Rossmann'larda ve yerel kozmetik dükkanlarında bulabilirsiniz.
       En kötü senaryoyla 150 TL'ye bu işi kapattık. Hayırlı olsun.

     Son olarak, kutudaki oje sayısını arttırarak rengarenk ve dolu bir kutu elde edip kız arkadaşınıza görsel bir şölen yaşatmış olursunuz. :D Benim param var uğraşamam derseniz de makyaj setlerine göz atın. 

3) Kolye 


     Hiiiiç riske girmeden minimal ve sade bir kolyeyle hedefi onikiden vurabilirsiniz. Altın, gümüş, imitasyon fark etmez. Sizin onun boynunda en güzel duran kolyeyi seçeceğinizden eminim. Hadi aslanlarım yapabilirsiniz!!!


     
     O kolyeyi üstteki gibi hazırlarsanız bir deee... Yareppim çok güzel!


4) Ölümsüzleşmiş Anılar



     Uzun bir uğraş gerektiren bir hediyedir. Onunla yaşadığınız unutmak istemediğiniz anılarınızı tarihi notlarla yazdığınız bir defter onu çok mutlu edecektir. Bu kadar süslü püslü olmasına bile gerek yok. Düşünmeniz yeter.

5) Abur Cubur Kutuları


     

     Durduk yere ona alacağınız bir poşet abur cubur bile mutluluk patlaması yaşatacaktır. Kim yaşamaz ki?


6) Onun için hazırladığınız Playlist



     

     Playlistiniz sizin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzun göstergesidir bence. Bunu sevdiğinizle paylaşmanız da inanın cesurca ve çok samimi bir hareket olacaktır. Görseldeki gibi bunu daha da sevimli hale getirebilirsiniz.  ( "Nick and norah's infinite playlist" Bu filmi izlemeyn kalmasın hanıııııımmmm! Sonra da gelin konuşalım. )


7) Kitaplar



     
     Kitap okumayı herkes sever ama farkında değildir. Eğer sevgiliniz "ben kitap okumam çok sıkılıyorum pff" derse ona zorla kitap okumayı sevdirin. Kitap okumadan hayat mı geçer?!! Nalet olsun herkes kitap okumalı!



8) Brownie





     Brownie yapımı kolay ve dünyanın en lezzetli tatlılarından bir tanesidir. Deneseniz yaparsınız. Denemiyorsanız üşengeçsiniz sizi ilk maddeye alalım buyrun. 


    Bu liste tabi ki benim öznelliğimle oluşturuldu.  Belki de sizin kız arkadaşınızın gözü yükseklerdedir bilemiciim. Böyle durumlarda kız arkadaşınıza Ferrari almalısın Berkcan Bey. Bu listeyi boşuna okudunuz.

        Gelelim benim naif takipçilerime.... Birbirinize hediye almak için illa özel günleri beklemeyin. Hediyenin fiyatı yoktur, zamanı yoktur. İçten gelir ve paylaşılır. Sevdiğiniz insan sizi seviyorsa ona hazırladığınız bir bardak kahve bile içini ısıtıp onu mutlu eder zaten. Hediye konusunu çok şaapmayın rahat olun. :D Umuyorum ki bu liste accık da olsa yararlı olmuştur. Tekrar görüşme üzereeeeee baaaayyss!! 


----- Yorumlarınızı bekliyorumm-----
   

Yorumlar